FB pixel ...
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

7+1 Συμβουλές για την φροντίδα των κοσμημάτων σας!

Mini οδηγός για την φροντίδα των κοσμημάτων σας!

Μόλις αγοράσατε ένα εκλεκτό κόσμημα και η αλήθεια είναι πως θέλετε να το φοράτε καθημερινά! Σας προβληματίζει όμως η καθημερινή χρήση, η φθορά ή η απώλειά τους. Εάν αναρωτιέστε για την φροντίδα των κοσμημάτων σας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές και να διατηρήσετε όχι μόνο την λάμψη, αλλά και τον ενθουσιασμό που σας δημιούργησαν.

1. Αποφύγετε τα χτυπήματα

Τα χτυπήματα είναι από τους πιο δημοφιλείς «κινδύνους» των κοσμημάτων. Ιδιαίτερα τα κοσμήματα που φοράμε στα χέρια μας διατρέχουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο να φθαρούν πιο σύντομα. Δυστυχώς, τα μονόπετρα δαχτυλίδια, που τόσο λατρεύουν οι γυναίκες, είναι τα πιο επιρρεπή σε χτυπήματα. Αν ένα χρυσό κόσμημα χτυπηθεί, υπάρχει η πιθανότητα να αλλοιωθεί το σχήμα του, καθώς ο χρυσός είναι μαλακό μέταλλο και θέλει προσοχή. Επίσης, κοσμήματα με πέτρες μπορεί να χάσουν τη σταθερότητα της πέτρας ή – στη χειρότερη περίπτωση-  να καταστραφεί η πέτρα τους.

2. Μην φοράτε τα κοσμήματά σας στις δουλειές 

Σε άμεση σύνδεση με την πρώτη συμβουλή, η φροντίδα των κοσμημάτων σας είναι… η αφαίρεσή τους! Θα πρέπει να αφαιρείτε τα κοσμήματά σας, αν χρειαστεί να κάνετε οποιαδήποτε χειρωνακτική εργασία, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις αυξάνεται περισσότερο η πιθανότητα να τα καταστρέψετε ή να τα χάσετε. 

3. Αποφύγετε την επαφή με χημικά

Ποτέ δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή τα κοσμήματά σας με οικιακά προϊόντα καθαρισμού ή χημικά προϊόντα, καθώς προκαλούνται αλλοιώσεις και αποχρωματισμοί στο μέταλλο του κοσμήματος. Και μπορεί το διαμάντι να είναι ανθεκτικό στα χημικά προϊόντα, όμως κοσμήματα με πολύτιμους λίθους, όπως είναι το σμαράγδι, το ρουμπίνι και το ζαφείρι ενδέχεται να καταστραφούν σε τέτοια έκθεση. Τέλος, μην ξεχνάτε να αφαιρείτε τα κοσμήματά σας, όταν χρησιμοποιείτε πισίνα με χλώριο ή υδρομασάζ.

4. Αποφύγετε την επαφή με προϊόντα καλλωπισμού

Μια συμβουλή που οι περισσότεροι αγνοούμε και δεν εφαρμόζουμε είναι η αφαίρεση των πολύτιμων κοσμημάτων μας, όταν χρησιμοποιούμε προϊόντα καλλωπισμού. Η φροντίδα του προσώπου και του σώματος μας, δύναται να είναι η καταστροφή των κοσμημάτων μας. Οι κρέμες, τα καλλυντικά, τα προϊόντα styling μαλλιών, τα αρώματα, ακόμη και φαρμακευτικά προϊόντα, όπως είναι το αντισηπτικό, μπορούν να αλλοιώσουν τα κοσμήματα. Σε αυτή την κατηγορία, φυσικά, δεν εξαιρείται το σαπούνι, το οποίο μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα τα αγαπημένα σας μαργαριτάρια!

5. Μην βγάζετε τα κοσμήματά σας εκτός σπιτιού

Τα κοσμήματά σας δεν κινδυνεύουν μόνο από πιθανές καταστροφές. Αν δεν είστε προσεκτικοί, κινδυνεύουν να …χαθούν! Αυτό συμβαίνει συνήθως, όταν τα αφαιρείτε εκτός σπιτιού. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποχωρίζεστε το κόσμημα που φοράτε, αν δεν είστε στο σπίτι και αν δεν το φυλάσσεται στο κουτί του.

6. Καθαρισμός & φροντίδα κοσμημάτων

Η καθαριότητα είναι η μέγιστη φροντίδα των κοσμημάτων σας! Να καθαρίζετε συχνά τα κοσμήματά σας και να μην τα παραμελείτε. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε χημικά ή διαλύτες˙ αντιθέτως, μια μαλακή βούρτσα βουτηγμένη σε ζεστό σαπουνόνερο θα αφαιρέσει τυχόν βρομιές και σκόνη. Στο τέλος, ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό και σκουπίστε με μαλακό πανί. Το αποτέλεσμα, θα σας ενθουσιάσει!

7. Σωστή φύλαξη

Οι περισσότεροι παραβλέπουμε τη σωστή φύλαξη και αποθήκευση των κοσμημάτων μας, με αποτέλεσμα να τα χάνουμε ή να φθείρονται μέσα …στο συρτάρι μας! Επιλέξτε με προσοχή το μέρος που θα φυλάσσετε τα πολύτιμα αντικείμενά σας. Συνήθως, με την αγορά ενός κοσμήματος, το κοσμηματοπωλείο σας παρέχει ένα κουτάκι, το οποίο αποτελεί το ιδανικότερο μέρος αποθήκευσης. Αν διαθέτετε πολλά κοσμήματα, μην τα αποθηκεύετε όλα μαζί σε ένα κουτί, καθώς υπάρχει κίνδυνος να γρατσουνιστούν μεταξύ τους.

8. Έλεγχος & φροντίδα των κοσμημάτων από τον κοσμηματοπώλη σας

Τα κοσμήματά σας θα πρέπει να ελέγχονται και να καθαρίζονται επιμελώς από έναν επαγγελματία τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Η επιπλατίνωση των λευκόχρυσων κοσμημάτων, η ανανέωση του δεσίματος στα μαργαριταρένια κολιέ, η φθορά σε πολύτιμους λίθους είναι από τις συχνότερες εργασίες που γίνονται από καταρτισμένους επαγγελματίες. Ο κοσμηματοπώλης είναι ο ειδικός για τη φροντίδα των κοσμημάτων σας. Είναι αυτός που θα εξετάσει το κόσμημά σας και διορθώσει τυχόν αλλοιώσεις, ακόμη και αν εσείς δεν τις έχετε αντιληφθεί.

Το kountouratzis.gr διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό για τον έλεγχο, τον καθαρισμό και την επιδιόρθωση κοσμημάτων! Συμβουλευτείτε το κατάστημά μας για να έχετε τα κοσμήματά σας σε άριστη κατάσταση!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest